پذیرش دانشجو | بورسیه تحصیلی | اقامت تحصیلی | اقامت دانشجویی | سایت جامع ترکیه

پذیرش دانشجو ترکیه

به دلیل وجود دانشگاه های معتبر در سطح دنیا و امکانات عالی و همچنین هزینه های مناسبی که در دانشگاه های کشور ترکیه وجود دارد، دانشجویان زیادی برای ادامه تحصیل در کشور ترکیه اقدام مینمایند. دانشگاه های ترکیه اعتبار علمی مناسب و بالایی داشته و به منظور ارتقا سطح علمی خود با دانشگاه های معتبر زیادی در جهان ارتباط دارند. نمونه ای از آن را میتوان دانشگاه حاجت تپه دانست که با دانشگاه هاروارد در آمریکا در ارتباط می باشد.

مانند تمام دانشگاه های دنیای، دانشگاه های ترکیه نیز برای ادامه تحصیل و جذب دانشجو شرایط خاص خود را دارند، که در ادامه این شرایط برای شما توضیح داده میشود:

شرایط تحصیل و اعزام دانشجو به ترکیه

دانش آموزان ترکیه از سن ۶ سالگی شروع به تحصیل در مدارس دولتی یا خصوصی می نمایند. همانند مدارس ایران، تحصیل در مدارس دولتی این کشور رایگان می باشد و در مدارس خصوصی به توجه به مقطع تحصیلی شهریه دریافتی متفاوت می باشد. در مدارس ترکیه اغلب یکی از زبان های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی یا اسپانیایی تدریس می شود اما در بعضی از مدارس خصوصی دو زبان هم زمان تدریس می شود. مقطع ابتدایی در مدارس ترکیه ۵ سال به طول می انجامد و بعد از آن دانش آموزان وارد مقطع راهنمایی میشوند که ۳ سال به طول می انجامد.

بسیاری از ایرانیان و هموطنان ما ادامه تحصیل در ترکیه را به عنوان یکی از راه های مهاجرت، به این کشور انتخاب میکنند.  البته نباید این نکته را نادیده گرفت که راه های زیادی نظیر سرمایه گذاری در ترکیه ، اخذ ویزای کار در ترکیه ، مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک نیز برای کسب اقامت وجود دارد. اقامت با تابعیت متفاوت بوده، و گرفتن تابعیت این کشور بسیار دشوار و بعضا محال می باشد.

تحصیل در مدارس و دبیرستان های ترکیه

تحصیل در ترکیه در مقطع دبیرستان مدارس ترکیه ۴ ساله است اما در برخی از دبیرستان ها ۵ سال به طول می انجامد که ۱ سال آن جهت آموزش زبان های خارجی است. دبیرستان های ترکیه دو نوع آناتولی و دولتی است که در دبیرستان های دولتی آموزش به صورت استاندارد است اما در دبیرستان های آناتولی بیشتر زبان های خارجی تدریس می شود.

درپایان سال چهارم دبیرستان امتحانات جامع برگزار می شود که دانش آموزان در صورت قبولی در امتحانات می توانند وارد دانشگاه بشوند. نمرات دانش آموزان در امتحانات جامع در رشته تحصیلی آن ها در دانشگاه تاثیرگذار می باشد به این صورت که دانش آموزانی که در دروس ترکی استامبولی و ریاضی نمره بیشتری کسب کنند می توانند در رشته های آموزش، مدیریت بازرگانی، اقتصاد، روانشناسی ، روابط بین الملل و حقوق در دانشگاه ها ادامه تحصیل بدهند.

آن دسته از دانش آموزانی که در دروس علوم نمره بیشتری کسب کنند می توانند در رشته های کامپیوتر، پزشکی، مهندسی و… ادامه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های این کشور داشته باشند. دانش آموزانی که در علوم انسانی نمره بالاتری کسب کنند احتمال قبولی آنها در رشته های تاریخ، جغرافی و آموزش بیشتر می باشد و دانش آموزانی که در درس زبان نمره بیشتری اخذ کنند در دانشگاه های ترکیه می توانند در رشته های زبان و زبان شناسی ادامه تحصیل بدهند.

شرایط تحصیل و پذیرش از دانشگاه های ترکیه

دانشگاه های ترکیه از اعتبار بین المللی برخوردارند و مدارک آن ها در سراسر دنیا معتبر می باشد. زبان تدریس در دانشگاه های ترکیه انگلیسی ، فرانسوی ، ترکی و آلمانی است که البته با توجه به رشته تحصیلی و دانشگاه متغیر می باشد. دروس در دانشگاه های ترکیه به صورت ترمی- واحدی ارائه می شود و کلاس ها در ۳ ترم پاییز، بهار و تابستان برگزار می شود که ترم پاییز از ماه اکتبر و انتهای ژانویه، ترم بهار از ماه فوریه تا ماه ژوئن و ترم تابستان از ماه جولای تا آگوست می باشد.

یکی از شروط اخذ پذیرش در دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در ترکیه داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه ها می باشد. آزمون ورودی برای هر دانشگاه به صورت مجزا برگزار می شود و شرایط سنی ندارد و داوطلبان با هر سنی و تنها با داشتن مدرک دیپلم دبیرستان می توانند در این آزمون شرکت کنند. زبان تدریس در اغلب دانشگاه های ترکیه ، ترکی استانبولی است و برای آن دسته از دانشجویانی که مدرک زبان ترکی استانبولی ندارند دوره های رایگان یادگیری زبان برگزار می شود.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

مقطع لیسانس در دانشگاه های ترکیه معمولاً ۴ سال به طول می انجامد اما در بعضی از رشته ها مانند تحصیل پزشکی در ترکیه حدود ۶ سال زمان می برد.

در دانشگاه های ترکیه پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از طریق آزمون سراسری نمی باشد و هر دانشگاه به صورت جداگانه اقدام به برگزاری امتحانات ورودی می کند. دانشگاه ها در سال ۲ بار رشته هایی که در آن ها پذیرش دانشجو دارند را به همراه ظرفیت پذیرش اعلام می کنند و دانشجویان می بایست در رشته مورد نظر خود ثبت نام کنند و در امتحانات مربوطه شرکت کنند.

جهت تحصیل در ترکیه در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های ترکیه حدود ۲ سال و مقطع دکترا حدود ۴ سال به طول می انجامد. دانشجویان در هر دو مقطع فوق لیسانس و دکترا می بایست در نیمی از دوره تحصیلی خود ۲۰ تا ۳۰ واحد درسی را پاس کنند و نیمه دیگر را صرف تحقیق روی پایان نامه و تحویل پایان نامه خود کنند.

نکته ی مهمی که افراد برای تحصیل در ترکیه باید مدنظر داشته باشند این است که دانشگاه های ترکیه معمولا در مورد ارائه خوابگاه به دانشجویان تعهدی نمی دهند اما در چند سال اخیر امکانات خوابگاهی در اختیار دانشجویان خارجی قرار داده است. دانشجویان در طول دوره تحصیل در دانشگاه های ترکیه از بیمه درمانی بهره مند می شوند و امکانات درمانی آنها کاملا رایگان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه + 11 =